Barcelona, bombardeo del 13 de febrero de 1937


Ricard Martínez, 2011. Esquina de las calles Perill con Venus, en Gracia. En la mano, efectos del bombardeo del 13 de febrero de 1937. (Comissariat de Propaganda-ANC/Fons Generalitat Segona República)

Estas dos fotografías han sido realizadas esta mañana, 13 de febrero de 2011, y están separadas por muy pocos metros. La imagen superior corresponde al primero de los ataques que sufrió la ciudad entre 1937 y 1939. La imagen inferior esta hecha frente al lugar donde se ubicó la Junta Central de Defensa Pasiva. Una institución gubernamental creada para contrarrestar y combatir el efecto de esas agresiones.



Ricard Martínez, 2011. Jardinets del Passeig de Gràcia. En la mano: fotografía de Ramon Perera de la fachada de la Junta Central de Defensa Pasiva. 1938. (Biblioteca de la Abadía de Montserrat)

3 comentarios:

  1. Haurem d'anar a veure com va quedar de restaurada la finca del carrer Perill!

    I la segona sobta veure que els cartells que ara pengen dels balcons no són oficials sinó d'immobiliàries...

    ResponderEliminar
  2. Xavier, Gràcies i a tu també enhorabona per la selecció visual que proposes.
    Galderich, a la façana del carrer Perill ja no hi queda cap rastre, despres de les obres de rehabilitació. Com a consol, pots anar al restaurant de baix. Curiosament, a l'altre lloc, a Jardinets també hi ha un restaurant als baixos. De fet podries menjar al sotan, on hi havia el refugi des d'on s'activaven les alarmes i se seguien els bombardeigs.

    ResponderEliminar